Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Gratis duurzaamheidsprofiel helpt woning verduurzamen

Gratis duurzaamheidsprofiel helpt woning verduurzamen

Wellicht wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet waar en hoe u moet beginnen. De website duurzaamheidsprofiel.nl gaat u daarbij helpen. Via deze website download u namelijk gratis een duurzaamheidsprofiel van uw woning. 

Initiatief

Duurzaanheidsprofiel.nl is een online tool om u op weg te helpen met verduurzamende maatregelen van uw woning of VvE. De website is een initiatief van meerdere marktpartijen waaronder de Nationale Hypotheekbond, Intersoftware en Florius.

Rapport

Een woningbezitter die op de website zijn (toekomstige) postcode en huisnummer invult, krijgt in een rapport een globaal overzicht van de energiebesparende maatregelen die eventueel mogelijk zijn op dat adres.  Het rapport toont tevens een schatting van de besparing die het u gaat opleveren aan de ene kant en de investering aan de andere kant. Op die manier kunt u een inschatting maken van de terugverdientijd van de betreffende maatregel.

Financiering

Naast het overzicht staan in het rapport ook de verschillende financieringsvormen om de suggesties te realiseren. Enkele mogelijkheden zijn subsidies, een duurzaamheidslening van de gemeente of het Nationaal Energiefonds. Maar ook een groene lening bij een bank is een mogelijkheid, vaak tegen een gunstig tarief. Neem voor advies over een (nieuwe) hypotheek of lening gerust contact op met onze collega’s van Commitment Verzekeringen.

Meer weten?

Voor meer informatie en het rapport bezoek www.duurzaamheidsprofiel.nl

Gerelateerde berichten

Hogere WOZ-waarde? Maak niet te snel bezwaar

Heeft u een eigen woning, dan heeft u waarschijnlijk al een brief van de gemeente ontvangen met de...

Lees verder

Meer subsidieregelingen voor verduurzaming woning

Met ingang van 1 januari 2021 zijn er meer subsidieregelingen voor woningen en bedrijven. De ISDE...

Lees verder

Wat gebeurt er op de huizenmarkt in 2021?

Wat brengt 2021 voor (toekomstige) huizenbezitters? Lees hier de vier belangrijkste wetswijzigingen...

Lees verder